Aktuálně

Nepokryté náklady

Výzva Covid nepokryté náklady zveřejněna

Pro informaci uvádíme, že MPO zveřejnilo výzvu na podávání žádostí v rámci programu Covid – nepokryté náklady.

Žádosti bude možné podávat od 31. března 2022 od 9:00 hodin do 17. května 2022 prostřednictvím informačního systému AIS MPO.

Výzva je určena podnikatelům, kteří vykonávají podporovanou podnikatelskou činnost:

Číst dále

Nabídka ubytování pro uprchlíky z Ukrajiny

V případě potřeby pomůžeme zrealizovat potřebné ubytování pro uprchlíky z Ukrajiny. Je možné nabídnout lůžka jak v hotelových pokojích v Karlových Varech a okolí, tak v Praze. Dále jsou k dispozici lůžka v penzionech i ubytovnách v karlovarském okrese. Neváhejte nás proto kontaktovat na +420 777 662 602 nebo emailu info@hotelrevenue.cz Rádi pomůžeme.

Číst dále

Velikonoce 2022

Velikonoční pobyty 2022

Vyberte si z nabídky nejoblíbenějších velikonočních pobytů. Letos bude Velikonoční ponděli dne 18. dubna. Na prodloužený velikonoční pobyt bude možné vyrazit v období 14.04 ( čtvrtek ) – 18.04.22 ( pondělí ). Věříme, že si budeme moci konečně řádně a nerušeně užít tyto nejoblíbenější svátky v roce .

Číst dále

check in

Pravidla pro ubytování

Poskytovat ubytovací služby je možné všem, kteří nemají žádné příznaky onemocnění covid-19 a prokáží, že splňují jednu z následujících podmínek (toto neplatí pro děti do 6 let):

  1. Nemá žádné příznaky onemocnění a splňuje jednu z následujících podmínek:

Číst dále

venkovní zahrádka

Znovuotevření hotelů a restaurací 2021

Hotely a penziony by se podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka mohly otevřít od 24. května. Vládě předloží návrh, aby mohly provoz obnovit bez omezení kapacity.

Uvidíme, zda to bude realita nebo jen jeden z dalších slibů. Kvůli vlně pandemie byla ubytovací zařízení uzavřena od 22. října do 2. prosince a následně od 18. prosince. Nyní těchto služeb mohou využít jen lidé cestující za služebním účelem nebo lékařem.

Číst dále

Hotelový pokoj

Znovuotevření hotelů a restaurací

Podle harmonogramu, který schválila vláda, budou moci hotely a restaurace znovu otevřít své provozy od 08. června 2020. Teoreticky se jedná o pozitivní informaci v tom směru, že je již konečně stanoveno nějaké datum, k němuž se může směrovat aktivita pro opětovný náběh na standardní provoz.

Horší je, že stále zůstávají uzavřené hranice a hotely se tak budou spoléhat jen na domácí klientelu. To je velký problém pro hotely, které jsou zaměřené z větší části na zahraniční turisty. Speciálně pak ubytovací zařízení v Praze nebo Karlových Varech.

Číst dále

Covid

Následky pokračování pandemie COVID-19

V období 09.03. – 13.03.20 proběhl průzkum mezi zhruba 600 provozovateli z oblasti cestovního ruchu. Výsledky dokazují, že tento sektor se nachází v hluboké krizi.

28% dotázaných operátorů uvedlo, je ohroženo krachem pokud se situace nezmění do tří měsíců

46% je ohroženo bankrotem, pokud se cestování ruch nezačne zotavovat do šesti měsíců

Číst dále

Katastrofické hotelové scénáře ze všech koutů světa

I ty největší hotelové společnosti píší katastrofické scénáře. Plno hotelů již muselo být uzavřeno a neočekává se jejich znovuotevření. Dle vyjádření Arne Sorensona ( CEO ) z Marriott International, zde nikdy nebyla podobná situace. Aktuálně vykazují jejich hotely o 75% nižší výkon než je to tomu za normálního stavu.

Číst dále